Меню
Кошница

КАРИСТАН F1 / KARISTAN F1

КАРИСТАН F1 / KARISTAN F1
КАРИСТАН F1 / KARISTAN F1
  • Наличност: В наличност
115.00лв

Опции

Отстъпки за количества - моля свържете се с нас!

Сорт диня Каристан се отличава с много силно растение. Гъстата маса осигурява отлично листно покритие на плодовете и ги предпазва от директно слънчево греене в периодите на растеж и узряване. Благодарение и на силната коренова система, Каристан понася много добре и стреса от неблагоприятни климатични условия.

Плодовете са с овална форма, красив зелен цвят и изравнени по размер. Дините достигат до 10-12 кг и са с висока захарност на плода. Месото на Каристан е тъмно червно и сочно, с малки семена. Сортът е отличен избор за осигуряване на продукция от по-едри плодове в търговската мрежа.

Каристан е подходящ за производство с директна сеитба на семената, като периодите на засяване зависят от географското положение и климатичните условия. Основното изискване за изсяване на семената е температура на почвата да е над 10⁰ C. Затова Каристан най-често се засажда през април и май, като може да се приложи и за по-късна реколта, със засаждане до юли месец.

Характеристики

Вегетационен период

75-78 дни

Схема на разсаждане

500 - 700 (директна сеитба)

Тегло

10-12 кг

Устойчивости

Болести, плевели:

  • Антракноза (Co: 1)

Категория:

IR | Средна устойчивост

Описание:

Причинител на Антракноза при динята е патогена Colletotrichum orbiculare. Оставена без контрол болестта води до големи повреди по плодовете и съответно намаляване на добивния потенциал. Най-голям принос за справянето с болестта имат две мерки - обеззаразяване на семената и използване на устойчиви на болестта сортове като Каристан.

  • Болести, плевели:

Фузарийно увяхване (Fon: 1)

Категория:

IR | Средна устойчивост

Напишете мнение

Моля въведете поне 25 символа
Лош Добър

Най-поръчвани продукти

Хирошима е хибрид за производство в оранжерия и лятно-есенно производство на открито с къси брадавици,отлична устойчивост на топлина и болести, особен..
5.00лв
Pink Diamant F1Средно ранен хибрид за пролетно производствоСилен вегетативен и генеративен растежКомпактно растение с къси междувъзлияАтрактивен розов..
250.00лв
Рики-5 Ф1Отглеждане на открито!!Много лесен хибрид за култивиране. Супер висок добив с устойчивост както на болести, така и на топлина.Листата са тъмн..
5.00лв
Нижи F1Високодобивен хибрид, който е изключително устойчив на горещини и болести и е идеален за лятно и есенно отглеждане.Дължината на плода по време..
5.00лв
Торфен Субстрат Черен Solvika Торфен Субстрат Черен Solvika
В наличност
Специален торфен субстрат, приготвен от екологично чист тъмен торф,  без плевели, болести и примеси, с  различен етап на хумификация -степен..
36.00лв
Супер ранен хибрид,за оранжерии и на открито.Мощно,високо с къси междувъзлия растение.Много добро представянеУлтра висока производителност.Дълго плодо..
70.00лв
Ори Ф1Първо поколение хибрид от късолинейни четирилистни краставици за лятна и есенна употреба, които са топлоустойчиви и устойчиви на болести .Плодов..
5.00лв
Сорт диня Каристан се отличава с много силно растение. Гъстата маса осигурява отлично листно покритие на плодовете и ги предпазва от директно слънчево..
115.00лв
Тор за обогатяване на торф с контролирано освобождаване и балансирана хранителна формула.От началния етап до всички етапи на растеж.Магнум гранули е п..
14.00лв
Тарелка за разсад 28 клеткиматериал: PVCразмер (см): 52 х 31 х 6..
1.20лв
Високодобивен сорт за средноранно производство. Растението е много мощно и жизнено, с височина 50-70см. и едри листа. Плодовете са висящи, едри,..
1.60лв
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация