Меню
Кошница

Подправки


Едногодишно растение с ароматни светлозелени листа със специфичен аромат.Отглежда се чрез директна сеитба или чрез разсад.Сеитбена норма - 60 - 120 г/100 кв.м - при директна сеитба                    ..
1.50лв
 Семена на диск българска национална кухня, които съдържат комбинация от четири много популярни и любими за родната ни кухня български подправки – магданоз, копър, мащерка и девисил.Нашето предложение е да отгледате тези ароматни растения в саксии, така че да разполагате с тях по всяк..
2.90лв
Двугодишно растение с височина 50-100 см.Размножава се чрез семена,които се засяват през лятото разпръснато на дълбочина 1-2 см.Готовия разсад се слага на постоянно място през есента или пролетта.Валерианата се отглежда за корени и коренища,които съдържат етерични масла,алкалоиди и др...
1.30лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Многогодишно растение със силен аромат.По вкус и външен вид прилича на целината.Достига височина 1 -2 метра.За кулинарни цели се използват коренът, листата и плодовете на растението.Коренът на девисила се използва при готвенето на супи, варива, салати, сосове и ястия от овнешко, свинско и говеждо ме..
1.50лв
Билката е многогодишно растение със съцветия подобни на маргаритка, но вида Echinacea purpurea е с пурпурни (розови) цветове. Този вид Ехинацея е най-популярният и освен като декоративно цвете, намира приложение и като лековита билка. Периода на красивия цъфтеж на лечебното растение е през..
1.20лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Жълтият кантарион се отглежда чрез разсад. Семената се засяват рано напролет в сандъчета, които се покриват с полиетилен или стъкло. През месец  април-май /в зависимост от температурата/, когато растенията достигнат 10-12 см височина, се засаждат навън. Предварително почвата трябва да се смеси ..
1.50лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Развива не много високи 20-40 см. туфести, прибрани растения с ланцетни и заострени листа. Цветовете са събрани в пазвата на листата. Листата на чубрицата имат силен приятен аромат и служат за подправка на много ястия в свежо и сухо състояние. Лесно се отглежда. Растенията се прибират в началото на ..
1.30лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Копривата е изключително лесно за отглеждане растение, богато на безброй витамини и минерали, като желязо, фосфор, натрий и др и витамини А, С и D. Расте успешно на всякакви видове почви. Растението е многогодишно. Характерните листа на копривата “парят” заради власинките, които покриват повърхностт..
1.30лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Кориандърът (Coriandrum sativum) едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка. Всички части на растението могат да се ядат, но пресните листа и сушените семена се използват най-често в кухнята. Кориандърът има агротехническо значение като отличен предшественик за основ..
1.50лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Лавандулата е многогодишна етерично-маслена култура. Храстовидно растение с височина 40-50см и добра студоустойчивост. Вирее на леки, богати обработени почви и цъфти от юли до септември. Размножава се чрез семена, от които се произвежда разсад или вегитативно чрез резници...
1.50лв
Brand: ОПАЛ ЗИ
Многогодишно тревисто растение от семейство Кокичеви. Расте на сенчести места, в богати на хумус почви, предимно в широколистните гори. Среща се до 1200 метра надморска височина. Спокойно може да се отглежда и в лехата.Дивият чесън действа разширяващо върху кръвоносните съдове. Той снижава артериалн..
1.50лв
Лимоновата трева е многогодишно тревисто растение, което се цени високо заради своя наситен лимонов аромат. Използва се изключително много като билка или подправка в азиатската кухня. Може да употребявате Цимбопогона в сушено или свежо състояние, като и в двата случая запазва наситения си приятен ли..
1.50лв
Показва 1 до 12 от 26 (3 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация