Меню
Кошница

Подправки


Едногодишно растение с ароматни светлозелени листа със специфичен аромат.Отглежда се чрез директна сеитба или чрез разсад.Сеитбена норма - 60 - 120 г/100 кв.м - при директна сеитба                    ..
1.60лв
 Семена на диск българска национална кухня, които съдържат комбинация от четири много популярни и любими за родната ни кухня български подправки – магданоз, копър, мащерка и девисил.Нашето предложение е да отгледате тези ароматни растения в саксии, така че да разполагате с тях по всяк..
2.90лв
Двугодишно растение с височина 50-100 см.Размножава се чрез семена,които се засяват през лятото разпръснато на дълбочина 1-2 см.Готовия разсад се слага на постоянно място през есента или пролетта.Валерианата се отглежда за корени и коренища,които съдържат етерични масла,алкалоиди и др...
1.60лв
Този сорт образува едри и много вкусни и полезни глави. Всички части на растението се консумират.Популярен сорт главест копър, подходящ за късна реколта, образува големи, кръгли луковици със средно тегло 0,500 – 1 кг. Използва се всички части на растението, като семената и зелената част се използват..
1.50лв
Девесил
Изчерпано
Многогодишно растение със силен аромат.По вкус и външен вид прилича на целината.Достига височина 1 -2 метра.За кулинарни цели се използват коренът, листата и плодовете на растението.Коренът на девисила се използва при готвенето на супи, варива, салати, сосове и ястия от овнешко, свинско и говеждо ме..
1.50лв
Билката е многогодишно растение със съцветия подобни на маргаритка, но вида Echinacea purpurea е с пурпурни (розови) цветове. Този вид Ехинацея е най-популярният и освен като декоративно цвете, намира приложение и като лековита билка. Периода на красивия цъфтеж на лечебното растение е през..
1.60лв
Жълтият кантарион се отглежда чрез разсад. Семената се засяват рано напролет в сандъчета, които се покриват с полиетилен или стъкло. През месец  април-май /в зависимост от температурата/, когато растенията достигнат 10-12 см височина, се засаждат навън. Предварително почвата трябва да се смеси ..
1.50лв
Развива не много високи 20-40 см. туфести, прибрани растения с ланцетни и заострени листа. Цветовете са събрани в пазвата на листата. Листата на чубрицата имат силен приятен аромат и служат за подправка на много ястия в свежо и сухо състояние. Лесно се отглежда. Растенията се прибират в началото на ..
1.30лв
Копривата е изключително лесно за отглеждане растение, богато на безброй витамини и минерали, като желязо, фосфор, натрий и др и витамини А, С и D. Расте успешно на всякакви видове почви. Растението е многогодишно. Характерните листа на копривата “парят” заради власинките, които покриват повърхностт..
1.30лв
Кориандърът (Coriandrum sativum) едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка. Всички части на растението могат да се ядат, но пресните листа и сушените семена се използват най-често в кухнята. Кориандърът има агротехническо значение като отличен предшественик за основ..
1.50лв
Лавандулата е многогодишна етерично-маслена култура. Храстовидно растение с височина 40-50см и добра студоустойчивост. Вирее на леки, богати обработени почви и цъфти от юли до септември. Размножава се чрез семена, от които се произвежда разсад или вегитативно чрез резници...
1.50лв
Левурда
Изчерпано
Многогодишно тревисто растение от семейство Кокичеви. Расте на сенчести места, в богати на хумус почви, предимно в широколистните гори. Среща се до 1200 метра надморска височина. Спокойно може да се отглежда и в лехата.Дивият чесън действа разширяващо върху кръвоносните съдове. Той снижава артериалн..
1.50лв
Показва 1 до 12 от 28 (3 страници)
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че ползвате сайта ни по най-добрия възможен начин. Правила за поверителност | GDPR Декларация