
Царевица за пуканки
- Наличност: В наличност
1.80лв
Опции
В някой страни царевицата е основна храна за населението, а в други се използва за производство на хляб, сухи закуски, консерви и пуканки. Царевицата за пуканки има ниско стъбло и формира кочани 1 - 5 на растение, но с малки размери. Зърното и е дребно, златистожълто и се отличава със силно развита рогова едосперма, изпълваща изцяло вътрешността на зърното. Когато зърното се нагрее, едноспермата увеличава обема си, разкъсва обвивката и излиза като белоснежна маса или казано - пуканки. Зърното е богато на белтък и нишасте. Царевицата за пуканки има вегетационен период от 110 - 120 дни. Пуканките са приятни на вкус, хрупкави и могат да се консумират както посолени така и карамелизирани.